India – episodul 3: Ce s-a ales de traseul nostru

Traseul a fost cea mai grea parte a pregatirilor. Citind ghidurile, imi imaginam ca merg in toate acele locuri, dar ar fi fost imposibil sa o fac in doar doua luni. Pe India Mike citeam ca doua luni sunt suficiente pentru nord, dar nu puteam sa renunt la Mumbai, Goa si Hampi.

In plus, intentionam sa dam o fuga si pana in Nepal si mai trebuia sa iau in calcul si zilele petrecute pe drum la dus si la intoarcere. Opririle si escalele care au scazut costul calatoriei la o suma greu de crezut (n.red. putin peste 1.000 de euro de persoana cu tot cu transport) m-au facut sa renunt la cel putin un oras din India.

Dupa sute de calcule si combinatii, am hotarat ca o sa trecem prin Delhi, Amritsar, Agra, Jaipur, Jodhpur, Mumbai, Benaulim in Goa, Hampi, Hyderabad, Kolkata, Bodh Gaya si Varanasi. Apoi, un autocar ar fi trebuit sa ne duca spre Kathmandu si si dupa cateva zile sa ne intoarcem in India pentru a lua avionul spre casa, din Delhi.

Totusi, oricat de importanta ar fi organizarea, nu trebuie sa te bazezi tot timpul pe planul facut acasa. In cele din urma, traseul nostru a fost Delhi – Amritsar – Agra – Jaipur – Jodhpur – Mumbai – Goa (Benaulim si Patnem) – Hampi – Mumbai – Varanasi – Delhi. Adica mai mult timp in unele locuri si relaxare cum nu am cunoscut niciodata in Goa.

Am aflat pe propria piele de ce e bine sa te duci intr-un loc doar cu cateva idei si abia acolo sa iti faci planul final. Si am aflat de ce ai nevoie de doua luni ca sa vezi cateva orase. Cu toate acestea, trebuie sa stii ce vrei sa faci in India pentru ca biletele de tren se vand cu cateva luni inainte si e ingrozitor sa iti pui speranta intr-un bilet tatkal. De doua ori m-am asezat la coada cu doua ore inainte de deschiderea casei de bilete si nu am reusit decat sa obtin un loc pe waiting list.

Cu siguranta ma voi intoarce candva pentru Udaipur, Khajuraho, Bodh Gaya, Kolkata, Darjeeling, Dharamsala si neaparat Kerala in sud. Ma bucur ca am fost in Amritsar si am vazut ceremonia de la granita cu Pakistanul, dar nu m-as mai intoarce. Si cred ca a fost suficient ca am stat 4 zile in Varanasi. Am vazut ce trebuia acolo. As merge 3-4 saptamani in sud pentru Mumbai, Goa, Hampi si Kerala si mi-ar placea sa stau vreo 2 saptamani in Rajasthan.


Foto: delhitourism.nic.in

One Response to India – episodul 3: Ce s-a ales de traseul nostru

  1. Oana C says:

    Sunt perfect de acord ca poti finaliza planul calatoriei si la fata locului. Eu sunt genul care ma las usor prinsa in tentatii, iar daca merita e pacat sa nu savurezi la maxim locul care-ti place mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.