Raspundem cititorilor: Miros oamenii din India?

Un post mic si rapid cu una dintre intrebarile pe care oamenii le pun in Google cand ajung la mine pe blog. Presupun ca este o tema destul de interesanta, asa ca o sa raspund.

Nu, oamenii din India nu miros. Poate cei care dorm pe strada, dar de ei nu m-am apropiat cu nasul. In rest, sunt cazuri izolate ca si la noi. Si hainele lor sunt foarte curate chiar daca unii nici nu au apa. De fapt, s-a intamplat ca eu sa fiu mai murdar decat ei. Eram intr-un autobuz arhiplin si eram singurul om de acolo care transpira. Ei aveau camasi albe pentru ca se duceau la serviciu, dar erau nevoiti sa stea lipiti de mine si de tricoul meu ud de transpiratie. Noua ne-ar fi fost scarba de o astfel de persoana, nu?

Si iata cum s-a intors roata. Noi vorbim in Europa noastra batrana despre cat de imputita e Asia si ne dam seama in final ca noi suntem cei dezgustatori. Pe langa obiceiurile si hainele care ii jignesc pe asiatici, mai avem si aceasta problema grava cu caldura. Raspunsul meu este categoric: singurii oameni care miros in India sunt cersetorii si albii.

10 Responses to Raspundem cititorilor: Miros oamenii din India?

 1. Mircea Trif says:

  Felicitări pentru acest serial de călătorie online! Există în prezent, o adevărată inflaţie de bloguri de călătorie, însă acesta se remarcă printr-un stil aerisit, elegant şi chiar rafinat al scrisului, iar asta trădează talentul autorului. Aştept cu interes continuările şi vă doresc cât mai multe astfel de călătorii!

 2. Andrea says:

  Super! Peste 6 saptamani si eu plec in India. Tot cu Air Arabia ajung in Delhi, spune-mi te rog, cat timp ai stat pe aeroport pana la imbarcarea spe Delhi?

  • alex says:

   Air Arabia e mai prietenos decat atunci cand am fost eu si au marit numarul de zboruri intre Istanbul si Sharjah. Eu am asteptat vreo 7 ore la dus si 14 la intoarcere.

   Dar vad ca acum au un zbor (martea si joia) care ajunge in Sharjah la ora 20:40, iar cursa zilnica spre Delhi pleaca la 23:20. E foarte decent chiar daca ajunge acolo la 4 dimineata.

   La intoarcere e acelasi avion de 4:40 care ajunge in Sharjah la 6:40, iar martea si joia ai legatura spre Istanbul la ora 11:20. In celelalte zile e abia la 20:20. Asa am zburat eu si m-am vazut nevoit sa iau o viza de tranzit sa ma plimb prin Dubai.

   Imi place ideea cu ajunsul in Delhi la 4 dimineata pentru ca se lumineaza pana iti iei bagajul, schimbi niste bani si gasesti o masina, asa ca nu mai e infricosator ca la 8 seara sa spunem.

   Mai astept intrebari. Ofer informatii si solutii cu placere.

 3. explorish says:

  ah! sa moara prejudecatile, ma bucur :). confirm ca oamenii pe care i-am cunoscut acolo sunt foarte curati, si asta chiar daca nu au apa incalzita, nici iarna. ii dau inainte cu apa rece, chiar daca in ianuarie sunt zero grade. afara, in casa.

 4. sibiu says:

  si eu care eream convins ca indienii miros chiar nasol. Nu am ajuns inca in India…

 5. Oana C says:

  Nu miros, asa e! In NE, in Shillong, capitalala statului Meghalaya, exista o populatie majoritara, khasi, de origine mongoloida. Cuvantul de ordine a acestor oameni este: curatenia! Sunt oameni extrem de sufletisti!

  • Cristina toma says:

   Nu am habar cum sa ajung in Shillong dar imi doresc asa mult…te rog, poti sa-mi dai detalii, crezi ca as reusi singura?

   • alex says:

    M-am uitat pe harta si am vazut ca e destul de departe de traseele turistice clasice. Dar nu e foarte greu de ajuns. Cel mai apropiat oras mare e Guwahati. Acolo se ajunge cu trenul cam din orice oras important din nordul Indiei. Am facut niste simulari pe indianrail.gov.in si am vazut ca din Delhi se fac 30-40 de ore. Din Kolkata 20 de ore. Macar e tren direct, iar calatorilor nu le lipseste nimic. Apoi, din Guwahati pana in Shilong sunt doar 100 de kilometri si multe linii de autobuz sau taxiuri. E un drum lung, dar astea sunt distantele din India.

   • Adrian Magraon says:

    google!

 6. Gabriela says:

  As indrazni sa spun, daca nu va este cu suparare k indienii au un miros al lor, chiar miros, si va spun in cunostinta de cauza, am fost acolo si am adoptat un copil. Credetima k au un miros…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.