Un altfel de film indian: Salaam Bombay!

Cu mult inainte ca vagabonzii sa devina milionari si sa castige multe premii Oscar, un alt film a zugravit mai bine lumea orfanilor din Mumbai. Unii care nu au apucat sa lucreze la un call-center si apoi sa devina vedete.

Salaam Bombay! este povestea unui copil care fuge de acasa si ajunge sa traiasca printre prostituate, pesti si traficanti de droguri in zona Falkland Road, un red light district al Mumbaiului.

E mult mai dur si mai greu de digerat decat varul sau mai mic Slumdog Millionaire, dar si mult mai adevarat. Nu recurge la culori si mirosuri sau decoruri de Bollywood pentru a atrage spectatori pentru ca nu e un spectacol. E viata unor oameni care nu au nicio sansa sa iasa din mizerie. Acolo s-au nascut si acolo vor disparea intr-o zi. In urma lor va ramane probabil o poza facuta de un turist care i-a dat si 10 rupii.

Ca si in Slumdog Millionaire, copiii care apar in film chiar traiau pe strazi. Nu stiu ce s-a intamplat cu ei dupa, dar pustiul din rolul principal “s-a realizat”. Acum e sofer de ricsa in Bangalore. Nu stiu ce zice, dar pare fericit.

Filmul poate fi vazut pe Youtube, impartit in 12 parti, si are subtitrare in engleza.

3 Responses to Un altfel de film indian: Salaam Bombay!

  1. Daniela says:

    Superb film! Multumim pentru pont!

  2. Sper sa am timp sa il urmaresc intr-o zi desi mie nu imi plac prea mult dramele, mai ales daca sunt cu copii :(

    • alex says:

      Eu cred ca e un film pe care trebuie sa il vada pana si copiii. Ar vedea cat de norocosi sunt. Si chiar daca e dur, iar unii ar spune ca “afecteaza dezvoltarea psihica”, cred ca un copil ar putea sa inteleaga astfel ce se intampla daca va face multe prostii. Daca are langa el un parinte cu capul pe umeri, desigur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.